Sigill

Pine Restaurant – Nycklarna överlämnade

Under mars 2023 inleddes den omfattande ombyggnaden av Kristianstads Golfklubb & Destinations klubbhus och restaurang för att ge plats åt det nya och förbättrade klubbhuset och den unika restaurangen, Pine Restaurant. För att inte lämna medlemmar och besökare utan restaurang under byggprocessen uppfördes en tillfällig restaurang i träningsfaciliteterna, vilken återgår till sitt ursprungliga syfte när Pine Restaurant öppnar i juni.

 

Senaste veckan markerade en betydande milstolpe i Pine Restaurants byggnadsprocess när nycklarna överlämnades till den färdiga byggnaden. Denna händelse representerar inte bara en symbolisk avslutning på ett ambitiöst byggprojekt utan också starten på en ny era för Kristianstads Golfklubb & Destination och dess gastronomiska erbjudande. Vi träffade Calle Olander från Clausen & Loven Byggprojekt, som har haft ansvaret för byggnationen, för att få en inblick i projektet.

 

Projektet startades i mars 2023 med rivningen av det gamla klubbhuset, för att sedan bygga upp det nya klubbhuset helt från grunden. Byggnaden består av tre kroppsdelar vilket gör att det smälter fint in i omgivningen. Calle förklarar att Pine Restaurants byggnad är unik på många sätt, särskilt genom dess avsaknad av standardmått. Byggnaden präglas av oregelbundna vinklar där allt från tak till golv måste anpassas efter dess speciella utformning och för att passa in med omgivande mönster. Dessa tekniska utmaningar har blivit en central del av byggnadens identitet som lockar uppmärksamhet för sin estetiska skönhet och innovativa konstruktion. Ett av de urskiljande dragen är att innertaket har klätts med ribbor som sedan anpassats till den konliknande formen. En byggteknisk utmaning som efter det färdigställt blivit ett signum för byggnaden. Olander påtalar att det finns flera detaljer som på liknande sätt gör byggnaden unik, däribland den synliga stommen av limträ, de råa betongpelarna och den stora baren i svart diabas. Här har man dessutom gjort det med fantastiska material vilket syns i slutresultatet. Materialvalet genomsyras av ett långsiktigt tankesätt, där ek tillsammans med diabas gifter sig i en härlig harmoni.

 

Förutom design och materialval avslöjar placeringen av byggnaden en tanke om att besökaren ska trivas från morgon till kväll. Uteserveringen sträcker sig runt byggnaden och gör det möjligt för besökaren att följa solen under dagen. För att förbättra utsikten från uteserveringen höjdes grunden vilket ger en härlig vy för gästen. Med sina 1078 kvadratmeter har den färdiga byggnaden redan fått en självklar roll som navet i destinationen och bjuder in till härliga möten.

 

Detta omfattande projekt, ledd av Clausen & Loven Byggprojekt, har krävt en imponerande samordning av resurser. Calle betonar den positiva samarbetsandan mellan beställare, entreprenörer och övriga inblandade. Under byggtiden har upp till 25 personer arbetat parallellt för att slutföra detta projekt på endast 13 månader, vilket inkluderar rivningen av den tidigare byggnaden på platsen.

 

Varje dag tar bygget ytterligare form och fler pusselbitar faller på plats. Daniel Müllern och hans team arbetar intensivt med att finslipa menyer och säkerställa ett imponerande dryckesutbud för gästerna. Samtidigt arbetar ett annat team, med Martin Nygren från Martin Nygren Esthetics i spetsen, på att inreda den nya byggnaden. Följ med oss på Pine Restaurant när vi närmar oss öppningen i juni.

Tillbaka till nyheter