Sigill

23 april, 2024

Kristianstads Golfklubb & Destination hälsar med stor glädje årets FEGGA-studenter välkomna

Kristianstads Golfklubb & Destination hälsar med stor glädje årets FEGGA-studenter välkomna till ännu ett spännande läsår. Det är en ära för oss att för femte året i rad vara en del av denna utbildning tillsammans med studenterna och FEGGA (The Federation Of European Greenkeepers Associations). Vi välkomnar studenter från olika delar av Europa till våra trakter för att fördjupa sig inom Turf Management.

En central grundpelare i FEGGAs arbete är att skapa gynnsamma förutsättningar för blivande greenkeepers att trivas och utvecklas i sina karriärer. Hos oss på Kristianstads Golfklubb & Destination får studenterna en unik möjlighet att kombinera värdefull praktisk arbetslivserfarenhet inom ett erfaret team, under ledning av Bevan Tattersall, med ett omfattande utbildningsprogram som täcker alla aspekter av Turf Management. Detta program står öppet för blivande greenkeepers från hela Europa.

Utbildningsprogrammet på vår anläggning omfattar en mångfald områden inom golfbanans skötsel, inklusive banans design, underhåll, maskiner, golfdrift, turneringshantering, budgetering, hälsa och säkerhet, samt personlig utveckling. Genom våra kurser får studenterna en bred och djupgående erfarenhet som rustar de för utmaningarna i branschen.

Under studenternas vistelse här kommer varje student att genomföra ett projektarbete. Årets projekt inkluderar bland annat utvärdering av användningen av UVC-ljus för att bekämpa svampsjukdomar på gräs utan användning av kemikalier samt agerande som testcenter i Kress satsning för att utveckla framtidens robotgräsklippare för golfbanor. Utöver praktisk erfarenhet kommer det också erbjudas teoretisk utbildning med föreläsare från hela golfvärlden. Föreläsningarna ska ge studenterna verktyg för att ta nästa steg i karriären genom att beröra en mångfald ämnen som breddar och fördjupar studenternas kunskapsbas.

Vi ser fram emot att tillsammans skapa en lärorik och berikande tid här på Kristianstads Golfklubb & Destination.

 

Läs mer om Fegga och deras arbete här.

Tillbaka till nyheter