Sigill

28 november, 2023

Kristianstads Golfklubb förvärvar Åhus Gästgivaregård

Kristianstads Golfklubb & Destination är glada att meddela förvärvet av Åhus Gästgivaregård. Även om affären ännu inte är helt klar, har båda parterna kommit överens om förvärvet enligt Carl-Henrik Dahlqvist, VD för Kristianstads Golfklubb & Destination.

 

”Vi är mycket glada över att kunna utveckla Åhus och dess omgivande områden,” sa Dahlqvist.

 

Dahlqvist förklarade skälen bakom förvärvet: ”Åhus Gästgivaregård har inte varit på marknaden officiellt. Dock hade vi pratat med Anders och Therese (nuvarande ägare av Åhus Gästgivaregård) för många år sedan och sagt att om de någonsin sålde skulle vi vara intresserade. De kontaktade oss för en tid sedan, och vi har förhandlat fram och tillbaka. Detta är mycket spännande. Vi är mycket glada och tycker att det är fantastiskt att kunna utveckla Åhus och dess omgivande områden.”

 

Kristianstads Golfklubb & Destination har länge planerat att expandera sin verksamhet, och det senaste steget innebär en möjlighet att göra det. Dahlqvist tillade: ”För oss är detta ett stort steg i vår expansionsfas. Vi har eget boende på golfbanan, men endast 38 bäddar. Att bygga nytt boende på golfbanan skulle ha tagit lång tid, så detta passar perfekt in i vår plan. Nu har vi över 100 bäddar, vilket gör att vi kan arrangera större turneringar, evenemang och konferenser.”

 

Förvärvet ger Kristianstads Golfklubb & Destination en betydande möjlighet att expandera och investera ytterligare i Åhus samtidigt som man välkomnar besökare till en förbättrad upplevelse i regionen. Förvärvet kommer att ge nya möjligheter och fördelar för alla inblandade.

Tillbaka till nyheter