KGK KGK-info v23
Medlemsinformation från KGK

 

De vilda blommornas dag - 16 juni kl. 14.00

De vilda blommornas dag arrangeras i år söndagen den 16:e juni. Ända sedan starten i Sverige har De vilda blommornas dag varit ett oerhört uppskattat och glädjefullt arrangemang som genomförts tillsammans med lokala föreningar och botanister runt om i landet. Detta är årets viktigaste dag för blomstervandringar och hundratals vandringar i hela Norden sker varje år på samma söndag i juni. I Sverige är det Svenska Botaniska Föreningen som tillsammans med regionala och lokala föreningar arrangerar De vilda blommornas dag. Syftet med De vilda blommornas dag, är som tidigare, att bjuda in människor till blomstervandringar, så att vi tillsammans kan uppleva, njuta och bekanta oss med den mångfald av vilda växter som finns i vår natur. På så vis vill vi skapa intresse för vår Nordiska flora och lyfta fram botaniken.

Även på Kristianstads Golfklubbs golfbana i Åhus har vandringarna på De vilda blommornas dag blivit en mångårig tradition. Extra glädjande är det, att vandringarna i Åhus varit de som lockat flest deltagare i landet under senare år. I år träffas vi liksom tidigare klockan 14.00 vid klubbhuset.
Under blomstervandringen på banorna har vi som ciceron Kjell-Arne Olsson.

Sedan går vi en trevlig tipspromenad runt klubbhuset, med fina priser och avslutar tillsammans, med korv och kaffe som golfklubben bjuder på.
P.S. Glöm inte att ta med penna.

Välkomna!

Miljögruppen tillsammans med Svenska Botaniska FöreningenKristianstads Golfklubb